Edouard Laffitte
Domaine Le Bout du Monde
Lansac, Pyrénées-Orientales

Het 7 hectare tellende Domein Le Bout du Monde in Pyrénées-Orientales strekt zich uit over 3 gemeenten van Roussillon : 3 hectare in Lansac op granietzand, 2 hectare in Rasiguères op schaliebodem en 2 hectare in Cassagnes op gneiss.

Na verschillende jaren gewerkt te hebben in de coöperatieve kelder van Estézargues, in de Gard, heeft Edouard Lafitte zin de aarde te bewerken en wijnboer te worden. Bij gebrek aan een boerenachtergrond, was hij genoodzaakt van nul te beginnen, maar dat is niet in zijn nadeel gebleken. Zijn vriend Loïc Roure, van Domaine du Possible, had net de oude coöperatieve kelder van Lansac overgekocht en stelde hem voor zich daar te vestigen. Daarna restte hem alleen nog de juiste druiven te vinden, de twee heren verwijzen ernaar als « Jajakistan »; een noordgerichte wijngaard, die de frisheid en het fruit benadrukt en de alcohol beperkt. Gezien de locatie ervan, aan het einde van de wereld, was de naam van het domein snel gekozen.


10e SALON DES
VINS NATURELS

6 & 7 AVRIL

Nous sommes très heureux de vous accueillir le 6 et 7 avril 2024 pour notre salon annuel ! Vous pourrez y retrouver pas moins de 29 vigneron.ne.s, distillateur.rice.s et brasseur.sseuse.s venu.e.s de France, d’Italie, d’Autriche, d’Allemagne, d’Espagne et de Belgique.

QUAND
Samedi 6 et dimanche 7/04
de 12h à 19h


Ancien garage américain au 156, Chaussée de Wavre – 50m de Titulus

PRIX
10€ l’entrée pour les deux jours

18+

De verkoop van alcohol aan minderjarigen is niet toegestaan.
Door alcohol te kopen op de website van Titulus verklaart u ouder te zijn dan 18 jaar.