Coopérative de 10 vignerons
La cave d’Estézargues
Estezargues, Occitanie

Het in 1965 opgerichte La cave d’Estezargues is een coöperatie van 10 wijnboeren die hun uiteenlopende knowhow bundelen om mooie cuvées te creëren afkomstig van 400 hectare wijngaarden. De wijn die er geproduceerd wordt, behoort tot 5 appellaties : Vins de pays du Gard, Costières de Nîmes, Côtes du Rhône, Côtes du Rhône Villages en Côtes du Rhône Villages Signargues.

Elke deelnemende exploitant, van wie de druiven tot wijn omgevormd worden in de kelder, beschikt over zijn eigen cuvée, opdat zijn specifieke eigenschappen en zijn terroir naar voren worden gebracht. De wijnboeren respecteren de principes van de duurzame landbouw en het Terra Vitis charter en leggen zich toe op het systeem van duurzame ontwikkeling, waarvan ze de regels trachten toe te passen. Allen kiezen ze er al meer dan 20 jaar voor om hun wijn te bereiden zonder toevoegingen, met spontane gisting, zonder collage noch filtering.

Products not found


10e SALON DES
VINS NATURELS

6 & 7 AVRIL

Nous sommes très heureux de vous accueillir le 6 et 7 avril 2024 pour notre salon annuel ! Vous pourrez y retrouver pas moins de 29 vigneron.ne.s, distillateur.rice.s et brasseur.sseuse.s venu.e.s de France, d’Italie, d’Autriche, d’Allemagne, d’Espagne et de Belgique.

QUAND
Samedi 6 et dimanche 7/04
de 12h à 19h


Ancien garage américain au 156, Chaussée de Wavre – 50m de Titulus

PRIX
10€ l’entrée pour les deux jours

18+

De verkoop van alcohol aan minderjarigen is niet toegestaan.
Door alcohol te kopen op de website van Titulus verklaart u ouder te zijn dan 18 jaar.