Thomas George et Gauthier Boidin
Birdie Spirit Factory
Saint-André-lez-Lille, Hauts de France

Distileerderij Birdie zag het daglicht in de bakermat van de jenever, in Hauts-de-France. Thomas en Gauthier, twee liefhebbers van likeuren en reizen, bundelden hun passie en knowhow om in 2019 de stap te wagen.

Birdie wil atypisch zijn en de conventionele paden van de « London Dry Gin » verlaten. De distilleerderij draagt het respect voor het terroir hoog in het vaandel, net als de Franse knowhow en het gebruik van streekingrediënten, maar stelt zich tegelijkertijd open voor de wereld met smaken van verre contreien. Thomas en Gauthier stellen 4 permanente jenevers voor :
– Timut, die samengesteld is uit de bekende Timut peer met aroma’s van pompelmoes en een jenever met Damascus rozen en pepermunt.
– Kaffir is een eerbetoon aan Réunion, met als basis de Combava, een kleine groene citroen typisch voor het eiland, vergezeld van Java peper en amandel voor een rondere smaak.
– Cedron neemt ons mee naar de hoogvlakten van Peru met zijn geurige ijzerkruid, vergezeld van bosbesblad en Batak bessen, die deze jenever doordrenken van een ongeëvenaarde frisheid.
– En ten slotte, de Shiso jenever, op basis van de bekende aromatische plant met het unieke parfum, die gebruikt wordt in de traditionele Japanse keuken, gecombineerd met de frisheid van citroengras en hibiscus bloem, die de fruitige smaak naar boven brengt.

BIRDIE CEDRON 70CL

55,60

BIRDIE KAFFIR 70CL

55,60

BIRDIE SHISO 70CL

55,60

BIRDIE TIMUT 70CL

55,60

18+

De verkoop van alcohol aan minderjarigen is niet toegestaan.
Door alcohol te kopen op de website van Titulus verklaart u ouder te zijn dan 18 jaar.