Cidrerie Marois
Antoine Marois
Cambremer, Normandie

Antoine, een landbouwingenieur afkomstig uit Pays d’Auge (Normandië), vestigt zich in 2016, na een carrière in de wijnbouwsector, terug in zijn geboortestreek.

Ervan overtuigd dat er ook grote ciderbouw terroirs bestaan, neemt hij de boerderij van zijn grootouders, voormalige veehouders, over en tovert hij deze om in een ciderdomein. Het domein strekt zich uit over 18 hectare met natuurlijke graslanden, waarvan 7,5 hectare hoogstamboomgaarden, ook wel “verger de plein vent“ (boomgaard in volle wind) genoemd. Deze extensieve cultuur, alsook het gebruik van lokale variëteiten, maakt het mogelijk appels te produceren zonder chemische middelen.

Zijn doel ? Het potentieel van het Normandische cider terroir naar boven brengen door middel van een gamma perceelsgebonden cuvées. Zijn aanpak en zijn gamma ciders halen hun inspiratie uit het universum van de wijn. Zo beschikt hij over perceelsgebonden cuvées van een bepaalde jaargang en met een natuurlijke prise de mousse. Zijn unieke knowhow stelt hem in staat gastronomische ciders aan te bieden. Nog niet zo lang geleden stelde hij zijn “La Meute“ voor, experimentele ciders, en zijn Pet Nat wijnen, die meer aanleunen bij de wereld van het bier.

18+

De verkoop van alcohol aan minderjarigen is niet toegestaan.
Door alcohol te kopen op de website van Titulus verklaart u ouder te zijn dan 18 jaar.