Sébastien Chatillon
Ad Vinum
Saint Quentin La Poterie, Occitanie

De uit Normandië afkomstige Sébastien Chatillon werkte als sommelier voor het restaurant Chateaubriand in Parijs toen hij, na een eerste wijnbouwervaring bij René Mosse, de beroemde wijnboer uit de Loirevallei, plots niet meer kon wachten om de Franse hoofdstad te verlaten. In 2016 komt hij op het idee om wijn te produceren, na een aantal glazen met een vriend in de kelder van zijn vader. Hij vestigt zich in Gard en richt Ad Vinum op in een kleine kelder, gelegen in de gemeente Saint-Quentin-la-Poterie. Hij herstelt enkele hectare grenache en syrah op terroirs van Lauzes en Argiles in ere en zet ze om naar biologische landbouw. Geen syntheseproducten, handenarbeid en het land bewerken met paarden : dat is de leidraad van het domein. Ook koopt hij nog steeds druiven van over heel het land, Elzas, Beaujolais, Bourgogne, Gard… om te experimenteren met een breed scala aan wijnbereidingen op basis van maceratie en andere infusies van allerlei aard.

Dankzij zijn meesterlijke smaakzin en zijn creativiteit, kan hij elk jaar nieuwe cuvées voorstellen, ongefilterde wijnen zonder toevoegingen. Sébastien Chatillon maakt smaakvolle, bloemige en fruitige sappen, die soms gestructureerd zijn, dan weer diepgaand en een beetje punk indien nodig !

CORDELIERE 2021

26,70

FALAISE 2020 AD VINUM

39,40

NICEE

39,40

OURSIN 19

35,00

ROCK N ROLL SUICIDE 2021

39,40

ST AGATHE AD VINUM

19,00

SUMMER BIM 2021

17,80

UZETIA

36,80

18+

De verkoop van alcohol aan minderjarigen is niet toegestaan.
Door alcohol te kopen op de website van Titulus verklaart u ouder te zijn dan 18 jaar.