Valentin Montanet
Domaine Montanet – La sœur Cadette
Vézelay, Bourgogne

Het in Bourgogne gelegen Domein La sœur Cadette werd in 1987 opgericht door Jean en Catherine Montanet. Vandaag de dag is het echter hun zoon Valentin die er de leiding heeft.

Nadat er 12,5 hectare wijngaarden tegen de heuvelflanken omgeploegd en herbeplant werden, strekt Domein La Soeur Cadette zich uit over 20 hectare, opgedeeld in 18 percelen verspreid over 4 gemeenten in de appellaties AOP Bourgogne, AOP Bourgogne Vezelay, AOP Julienas en Vin de France. De gebruikte druivenrassen zijn de chardonnay, de gamay, de melon de bourgogne en de pinot noir.

De filosofie van het huis is heel duidelijk : wijnen samenstellen met een klimatologie, een bodem, een topografie, druivenrassen en een microbieel leven. Jean Montanet zegt daarover : « ’t Is te zeggen, verbouwen wat men heeft en toevoegen waar men voor staat ». Het werk op de wijngaard is bio-gecertificeerd, de grond wordt bewerkt met ploegen en schoffels en de oogst gebeurt met de hand. De wijnbereiding stemt overeen met het werk op de wijngaard en gebeurt dus zonder nutteloze toevoegingen en handelingen : de wijnen zijn oprecht, regelmatig en van een uitzonderlijke openheid.


10e SALON DES
VINS NATURELS

6 & 7 AVRIL

Nous sommes très heureux de vous accueillir le 6 et 7 avril 2024 pour notre salon annuel ! Vous pourrez y retrouver pas moins de 29 vigneron.ne.s, distillateur.rice.s et brasseur.sseuse.s venu.e.s de France, d’Italie, d’Autriche, d’Allemagne, d’Espagne et de Belgique.

QUAND
Samedi 6 et dimanche 7/04
de 12h à 19h


Ancien garage américain au 156, Chaussée de Wavre – 50m de Titulus

PRIX
10€ l’entrée pour les deux jours

18+

De verkoop van alcohol aan minderjarigen is niet toegestaan.
Door alcohol te kopen op de website van Titulus verklaart u ouder te zijn dan 18 jaar.