In 2011 richten Philippe, Vivien en Baptiste, oude vrienden en allen woonachtig in Brussel, samen Titulus op.
Gepassioneerd door « natuurwijnen », hun productiewijze en hun degustatie, broeden ze op een « hybride » project. De mogelijkheid bieden wijnen te degusteren op een warme en gezellige plek, vergezeld van kwalitatieve streekproducten, mooie flessen mee naar huis te nemen, maar ook professionals uit de Horeca wijnen voor te stellen die voorheen ondervertegenwoordigd waren in België.
Titulus fungeert als tussenhandelaar voor heel België, waar het met trots geëngageerde wijnbouwers vertegenwoordigt.
Om hun passie ten volle te beleven, besloten Philippe, Baptiste en Vivien een domein aan te kopen in Azay-le-Rideau in Touraine, waaruit ze alle drie afkomstig zijn. Intussen heeft Philippe Brussel voltijds ingeruild voor het Domaine des Hauts-Baigneux, waarna, in 2021, de energieke, enthousiaste en wijnminnende Agathe, die al sinds 2015 deel uitmaakte van het Titulus team, het trio medezaakvoerders weer voltallig gemaakt heeft !
De smaakpapillen meenemen op grensverleggende ontdekkingsreizen zit Titulus sinds het begin in de genen. Het was dan ook geen verrassing toen Chef Lyla mee in het avontuur stapte om een streekgebonden keuken, trouw aan de principes en waarden van het huis, aan te bieden. Op het menu staan gerechten om te delen, vergezeld van perfect aangepaste wijnen voor een unieke smaakervaring, die een beroep doet op alle zintuigen.
Vandaag de dag bestaat Titulus uit een team van acht personen, die dagelijks met passie en dynamisme samenwerken om u warm welkom te kunnen heten en om van uw bezoekje een gezellig moment te maken rond een bijzondere ervaring in het hart van de Belgische hoofdstad met niet minder dan 500 referenties.
In 2015 heeft Titulus ook een vestiging in Antwerpen geopend en dat met eenzelfde doel : samenkomen rond een goed glas en/of gerecht, liefdevol klaargemaakt door Chef Rhys, advies geven of gewoon van gedachten wisselen over een gedeelde passie, namelijk die voor natuurwijnen.
Maar waarom eigenlijk Titulus ? Welnu, de « Titulus Pictus » stamt uit de Romeinse tijd. Het is in feite de voorloper van het etiket, aangezien de term verwijst naar de geschilderde inscriptie die we terugvinden op wijn- en andere drankkruiken uit die periode. En in de Europese hoofdstad leek het ons maar beter om een universele taal, net als die van de wijn, te gebruiken…
Wij hopen u binnenkort te mogen verwelkomen rond een mooie fles.
Proost !
Vivien
Medezaakvoerder
Baptiste
Medezaakvoerder
Agathe
Medezaakvoerder
Clément
Logistiek medewerker & bezorger
Lyla
Chef
Pierre-Antoine
Logistiek medewerker & bezorger
Paul
Wijnkenner
Alice
Wijnkenner
Samuel
Student
Suzon
Student
Julien
Arthur