Morten Sylvest
Æblerov
Danemark, Zélande

In 2011 besluiten Christopher en Morten, beiden sommelier en student voedingswetenschappen, hun eigen cider te produceren in het spoorwegstadje Svinninge, niet ver van Kopenhagen. Eigenlijk was het hun droom om wijn te maken, maar gezien hun ligging ver weg van de wijngaarden en een klimaat dat de mooiste appelvariëteiten oplevert, lag de keuze voor cider voor de hand. Æblerov is Deens voor « appelroof », want zo zijn ze begonnen, in de garage van de ouders van Morten, waar ze het eerste jaar een luttele 65 flessen produceerden. Vandaag de dag heeft de ciderbrouwerij een stevige reputatie opgebouwd en is ze vertegenwoordigd in meer dan 10 landen !

Æblerov, dat intussen flink geëvolueerd is tot een referentie in de ciderwereld, concentreert zich sinds 2014 op biologisch fruit, zonder gebruik van toevoegingen. Dankzij hun expertise op het vlak van gisting, slagen ze erin elke soort fruit en bessen in krokante ciders om te zetten, door cider, bier en wijn te mengen. Dat levert sprankelende ciders/wijnen op van “wild” fruit, met een duidelijke verwijzing naar zijn afkomst en puur, bijna vineus, bestemd voor de topgastronomie. « Wij appreciëren bier, cider en wijn, maar dat hoeft ons niet te weerhouden om nieuwe hybriden te creëren en mengelingen die een einde stellen aan de eeuwige hokjesmentaliteit en aan de strikte definities van wat cider, bijvoorbeeld, kan en moet zijn ».

BENENE PA NAKKEN 37,5CL

7,70

COX I PAREN 2021

19,60

FRANKOFIL 2018 37,5CL

8,90

PRENDILA COSI 2020

21,90

VERMOUTISH 150CL AEBLEROV

42,20
VERMOUTISH-75CL-AEBLEROV

VERMOUTISH 75CL AEBLEROV

19,90


10e SALON DES
VINS NATURELS

6 & 7 AVRIL

Nous sommes très heureux de vous accueillir le 6 et 7 avril 2024 pour notre salon annuel ! Vous pourrez y retrouver pas moins de 29 vigneron.ne.s, distillateur.rice.s et brasseur.sseuse.s venu.e.s de France, d’Italie, d’Autriche, d’Allemagne, d’Espagne et de Belgique.

QUAND
Samedi 6 et dimanche 7/04
de 12h à 19h


Ancien garage américain au 156, Chaussée de Wavre – 50m de Titulus

PRIX
10€ l’entrée pour les deux jours

18+

De verkoop van alcohol aan minderjarigen is niet toegestaan.
Door alcohol te kopen op de website van Titulus verklaart u ouder te zijn dan 18 jaar.